Wednesday 10 November 2010

Pääseekö Aung San Suu Kyi kotiarestista?

10.11.2010 8:52
/keskustelut.iltasanomat.fi

Burmaa hallitseva sotilasjuntta valmistautuu vapauttamaan oppositiojohtaja Aung San Suu Kyin, joka on istunut jo vuosikausia kotiarestissa.

Voi toki olla, että sotilasjuntta keksii vielä jonkun syyn arestin jatkamiseen, eikä hän vapaudu vieläkään.

Mielestäni on kummallista, että kansainvälinen yhteisö ei ole saanut painostettua Burmaa vapauttamaan kuuluisaa toisinajattelijaa, joka on voittanut myös Nobelin rauhanpalkinnon.

Tyyni Mieli

Vastaa viestiin

VIESTIT 2/6 Häjy 10.11.2010 9:04 Tyyni Mieli : Burmassa ei taida olla mitään sellaista, mikä länsimaita kiinnostaisi. Tällöin yhdellä sotilasjuntalla ei ole niin väliä, koska ei noilla ole ydinaseitakaan. Lisäksi nuo eivät kai ole uhanneet länsimaita kostoilla.

Mitä toisinajattelijaan tulee, niin kaipa tuolle sattuu kohta "onnettomuus". Tai sitten tuota seurataan, ja kaikki toisinajattelijan kontaktihenkilöt napataan vankilaan.

Lopulta käy niin, että kun vallanpitäjät eivät toisinajattelijoiden ohjeita kuuntele, valtionhoito menee metsään (tai viidakkoon), ja tapahtuu vallankumous. Toisinajattelijathan yrittävät lähinnä kertoa, että miksei valtion nykyiset puuhat toimi, ja että miten hommaa pitäisi kehittää.

Vastaa viestiin 3/6 Donna 10.11.2010 9:31 Tyyni Mieli : Suoraan sanoen, mahtaako vähempää kiinnostaa. Jollei maa pysty muuttamaan, ei sitä pysty tekemään kukaan muukaan. Vai haluaisitko paikalle kansainväliset rauhanturvajoukot? Kutsuisitko NATOn?

Vastaa viestiin 4/6 topi t 10.11.2010 9:59 Tyyni Mieli : Todennäköisesti ei, sillä siellä on kieroutunut oikeuskäytäntö.

Vastaa viestiin 5/6 Miksi näin 10.11.2010 10:16 Tyyni Mieli : Aung San Suu Kyille on turvallisempaa itselleen olla arestissa. Oppositiossa on varmaan myös valtakilpailua. Se, että on suosittu kansanjohtaja ei välttämättä tarkoita, että on hyvä maanjohtaja. Sotilasjuntta on ilmeisesti ottanut tämän huomioon.

Vastaa viestiin 6/6 Ben Olof 10.11.2010 11:53 Häjy : (2): "Burmassa ei taida olla mitään sellaista, mikä länsimaita kiinnostaisi."

Myanmarin sotilasjuntta istuu vallassa tasan niin kauan kuin sen tukija Kiina haluaa. Kiinan ollessa YK:n turvallisuusneuvoston pysyvä jäsen eivät minkäänlaiset YK:n pakotteet onnistu.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.