Monday 29 June 2009

Thaimaata syytetään pakolaisten ajamisesta merelle

Bangkok. Intian rannikkovartiosto sanoi sunnuntaina pelastaneensa mereltä satoja pakolaisia Burmasta ja Bangladeshista. Pakolaisten mukaan Thaimaan viranomaiset olivat pidättäneet heidät ja pakottaneet heidät takaisin merelle.
Thaimaan pääministeri Abhisit Vejjajiva lupasi selvittää asiaa ja tavata ilmisoikeusjärjestöjen edustajia maanantaina.
Intialaiset löysivät pakolaisten veneet myrskyävältä mereltä Andamaanien ja Nikobaarien saaristojen lähistöltä.
Intian rannikkovartioston komentaja S.P. Sharma kertoi intialaisten alusten pelastaneen lähes 450 pakolaista viime viikkoina.
"Eloonjääneiden haastatteluissa paljastui, että he ovat rohingya-venekansaa Burman ja Bangladeshin rajaseudulta. Pelkäämme monien menehtyneen", Sharma sanoi.
Ihmisoikeusjärjestöt kauhistuivat tietoja, joiden mukaan Thaimaan viranomaiset olisivat lähettäneet nälkäiset ja uupuneet pakolaiset takaisin merelle.
"Syytökset ovat todella vakavia, ja YK:n ja Thaimaan viranomaisten täytyy tutkia asia", sanoi Human Rights Watch -järjestön edustaja David Mathieson.
Eri tahoilta saatujen tietojen mukaan sadat burmalaisen rohingya-vähemmistön jäsenet olisivat paenneet veneillään ja hakenee turvaa Etelä-Thaimaasta. Perillä Thaimaan laivasto olisi kuitenkin hinannut heidän veneensä takaisin ulapalle ja jättänyt pakolaiset oman onnensa varaan.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.