Monday 29 June 2009

Pori ottaa taas vuosien jälkeen kiintiöpakolaisia

Porin kaupunki vastaanottaa 30 kiintiöpakolaista Myanmarista (entinen Burma). Pori on ottanut viimeksi kiintiöpakolaisia kahdeksan vuotta sitten.
Poriin saapuu kuusi perhettä Myanmarista ja ensimmäinen näistä perheistä saapuu Poriin jo tänään torstaina. Muut viisi perhettä saapuvat vielä toukokuun aikana.
Pori otti viimeksi kiintiöpakolaisia vastaan kahdeksan vuotta sitten Afganistanista.
Poriin saapui kiintiöpakolaisia 1990-luvun alkupuolella myös Somaliasta. Lisäksi yksi pakistanilainen perhe saapui Poriin jo huhtikuun alussa.
Suomen valtio on sitoutunut ottamaan vastaan 750 kiintiöpakolaista vuosittain. Määrä jää käytännössä tämän luvun alle, sillä kiintiöpakolaisille on vaikea löytää sijoituspaikkoja, vaikka monet Suomen kaupungit ja paikkakunnat vastaanottavat kiintiöpakolaisia joka vuosi.
Myanmarissa on yli 50 miljoonaa asukasta ja maata hallitsee sotilasjuntta. Myanmarissa on jopa 135 eri kieltä puhuvaa etnistä ryhmää.
Myanmarin valtio käyttää arviolta kaksi kolmasosaa budjetistaan sotilasmenoihin. Monet myanmarilaiset ovat olleet yli 20 vuotta pakolaisleireillä Thaimaan rajaseuduilla.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.