Saturday 15 August 2009

Oppositiojohtaja Suu Kyin saarelle uinut mies vapautetaan

Yhdysvaltalainen John Yettaw (kesk.) keskustelee Yhdysvaltain lähetystösihteerin Colin P. Surstin (2. vas.)kanssa Aung Thaeyeyn poliisiasemalla 13. toukokuuta. Läsnä oli myös lukuisia myanmarilaisviranomaisia.
Kuva: EPA / Burma News Agency

Yhdysvaltalainen senaattori Jim Webb on ilmoittanut, että Myanmarissa seitsemäksi vuodeksi pakkotyöhön tuomittu mies pääsee lähtemään kotiinsa sunnuntaina. Hän palaa Yhdysvaltoihin senaattori Webbin mukana.

Senaattori Jim Webb tapasi lauantaina Myanmarin sotilasjohtajan Than Shwen. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun korkea-arvoinen amerikkalaispoliitikko neuvotteli sotilasjuntan johtajan kanssa.

Sotilasjuntta tuomitsi amerikkalaisen John Yettawin tällä viikolla seitsemäksi vuodeksi pakkotyöhön, koska hän ui toukokuussa oppositiojohtaja Aung San Suu Kyin saaressa sijaitsevalle kotitalolle. Suu Kyi oli saarella kotiarestissa.

Yettaw oli ennen vapauttamistaan viettänyt useita päiviä saaressa epilepsiaoireiden vuoksi. Lisäksi hän kärsi astmasta ja diabeteksestä.

64-vuotiasi senaattori Jim Webb pääsi lauantaina myös keskustelemaan Aung San Suu Kyin kanssa. Webb oli ensimmäinen ulkomaalainen poliitikko, joka on tavannut Suu Kyin hänen oikeudenkäyntinsä jälkeen.

Myanmarin sotilasjuntta tuomitsi Suu Kyin kutsumattoman vierailijan vuoksi alkuviikosta 1,5 vuoden kotiarestiin. Suu Kyi valittaa tuomiosta.

AP, Reuters, YLE Uutiset
julkaistu tänään klo 14:37, päivitetty tänään klo 17:30

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.