Wednesday 29 June 2011

Myanmar karkotti Hollywood-näyttelijä Michelle Yeohin

28.6.2011 11:05 STT–AFP–Reuters–HS

Rangoon, Myanmar (entinen Burma) on karkottanut Hollywood-näyttelijä Michelle Yeohin, joka esittää oppositiojohtaja Aung San Suu Kyitä tulevassa elokuvassa.

Nimettömänä esiintynyt viranomainen kertoi, että Yeoh käännytettiin heti hänen saavuttuaan maahan viime viikolla. Viranomaisen mukaan Yeohilla ei ole enää asiaa Myanmariin.

"Hänet karkotettiin ensimmäisellä lennolla Rangoonista. Hän on nyt mustalla listalla", viranomainen sanoi.

Malesiankiinalainen Yeoh esittää Suu Kyitä elokuvassa The Lady, joka tulee ensi-iltaan lokakuussa. Elokuva kertoo vuosikausia kotiarestissa viruneen Suu Kyin ja hänen brittiläisen aviomiehensä Michael Arisin rakkaustarinan.

Pariskunta joutui eroon toisistaan, kun Myanmarin sotilasjuntta asetti Suu Kyin kotiarestiin vuonna 1989 ja epäsi Arisilta viisumin. Vuonna 1997 Arisilla todettiin syöpä, mutta Suu Kyi kieltäytyi lähtemästä miehensä luokse koska pelkäsi, ettei pääsisi palaamaan takaisin. Aris kuoli vuonna 1999.

Vuonna 1962 syntynyt Michelle Yeoh on näytellyt aiemmin muun muassa elokuvissa Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme, Geishan muistelmat ja Muumio: Lohikäärmekeisarin hauta.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.